mandag den 30. september 2013

#6: Strawberry Fields

Hello Everyone! I går gik turen så udenfor London for at nyde det smukke efterårsvejr i lidt mere 'landlige' omgivelser. Vi tog ud til et sted som hedder Garsons Farm og som bassically er et virkeligt stort landsted, hvor travle byboer inde fra selve London kan tage ud sammen med deres børn og høste deres egne frugter og grøntsager, samt opleve en natur, der er lidt vildere end den nærmeste park ;-)
   Vi tog afsted sammen med en anden familie, som min værstfamilie kommer sammen med privat; Rachel, Richard, deres søn Alex, samt deres søde danske au pair Cecilie og så brugte vi ellers formiddagen på at høste æbler og plukke jordbær.. Ja JORDBÆR! i næsten oktober måned.. Jeg har på fornemmelsen at de jordbær måske har været mindre naturlige og mere genmanipulerede end de så ud til, men Otilie synes under alle omstændigheder at de var fantastiske.
   Efter vores indkøb spiste vi en 'pub lunch' på en hyggelig pub i området Windsor og på vejen hjem så  vi det royale Windsor Castle, dog kun på på afstand, men det var også storslået nok (!).
   Senere igår flyttede jeg efter to uger på kfuk i Hampstead videre til Chiswick, hvor jeg kan bo hos den utroligt søde og gæstfri familien Breitenstein (venner af min værstfamilie) indtil vores nye hus er klar til indflytning. Vi regner med at flytte d. 20 oktober, så 3 uger fra nu. Det bliver så flot! xD

x Sofie
  








Vi mødte lige en dinosaur undervejs på turen, knap så British countryside måske ;-)..

søndag den 22. september 2013

#5: Simply Food


Hello Everyone! Så var der besøg fra FRH. her i ugen. Godt nok ikke til mig – til en anden Sofie (ß Dannesbo) som også arbejder herovre i øjeblikket, men jeg var inviteret med på tur alligevel ;-). De besøgende var Kristine og Line og turen gik bl.a. til Borough Market, som er et kæmpe stort madmarked, der ligger på sydsiden af Themsen, ca. 5min. fra London Brigde Station. Markedet havde til huse i nogle store gamle haller og var delt op i forskellige afdelinger alt efter om man var på udkig efter grøntsager, kød, fisk, friskbagt brød eller bare en omgang street food.
   Alt maden var virkelig lækker - personligt fik jeg smagt på alt muligt (<-- de sælgende deler smagsprøver ud :P!), fra paella, italienske oliven, gulerodsjuice og turkish delight til skotsk rådyrkød, brownie, ost og friske figner. Desuden var stemningen på stedet også bare enormt hyggeligt og afslappet - de handlende værende en blanding af turister, Natives, restauratører og mere inkarnerede madkendere, som alle gik fra bod til bod, omgivet af eksotiske dufte og til lyden af de tog der med jævne mellemrum passerer 'over' markedshallerne.
   Så, tak til Sofie, Kristine og Line for en dejlig dag, det er afgjort ikke sidste gang jeg tager til Borough Market! In fact bruger jeg allerede alt for mange af mine penge på mad.. 
x Sofie    






















mandag den 16. september 2013

#4: My People

Hello Everyone! 1 week in London! Så nu får i lige en præsentation af min søde værtsfamilie, familien Boejgaard ;-) Familien er dansk/tysk og består af mor: Liff, far: Klaus, Celine på 10 år, Otilie på 4 år  og deres dejlige labradoodle (<-- blanding af en labrador og en puddel) Oscar på 2 år.
   Otilie er en rigtig prinsesse-pige, fx kan vi om morgenen kan vi bruge rigtigt (!) lang tid på at tage tøj på, for det er jo vigtigt at tøj, sko, jakke osv. passer sammen! .. I den for bindelse er den obligatoriske skoleuniform, som ikke må kombineres med fx glimmer ballerinasko eller pink strømpebusker, også lidt af en udfordring for hende ;-) Derudvoer elsker hun fest, farver, musik og dans og er generelt bare en sjov og ret kærlig pige.
   Celine, på den anden side, elsker heste og dyr i det hele taget og hendes største drøm er at flytte ud på en stor gård på landet, som hun vil omdanne til et hundehjem, hvor folk kan sende deres hunde på ferie, samtidigt med at hun skal have en masse heste. Ellers er hun en rigtigt sød, snakkesaglig, fornuftig og ikke mindst flittige pige, med fritidsaktiviteter og ekstraundervisning hver dag efter skole!
   Begge piger taler både dansk, tysk og engelsk, så kommunikationen i familien er ret multikulturel og til tider en skøn blanding af alle tre sporg.
   Klaus arbejder fra 6am til 7pm hver dag, så mine arbejdsopgaver består hovedsagligt i at hjælpe Liff med at få pigerne i skole om morgenen, samt med at hente dem igen om eftermiddagen, lave lektier med dem, hjælpe til med aftensmaden osv. Ca. hver anden weekend arbejder jeg også, så her har jeg tid til at lave hyggelige ting med pigerne, som at gå i biografen eller bage kage :-)

Til sidst vil jeg også lige nævne at Oscar og jeg faktisk er blevet rigtigt gode venner - det til trods for at han slap fra mig den første gang vi var ude at gå tur i parken og jeg måtte bruge 10 ret patetiske minutter på at indfange ham igen, mens halvdelen af Hyde Park stirrede på os (<-- han gøede meget højt og hoppede rundt omkring mig i en cirkel) ... I onsdags blev han imidlertid 2 år, hvilket blev fejret med fødselsdagssang (se video længere nede)!

x Sofie 

   









Happy Birthday Oscar! 


onsdag den 11. september 2013

#3: My Hood


Hello Everyone! Lidt om 'My Hood'. Lige nu bor jeg på Marloes Road i området Kensington & Chelsea, som ligger lidt vest for centrum, men alligevel er super centralt for alting! F.eks. ligger 
Kensington Gardens, Hyde Park og Holland Park, alle indenfor en radius af ca. 1 km, mens man samtidigt kan gå til Notting Hill, på lidt over en halv time, hvor de ud over Portobello Road Marked har billige biografbilletter til 3,5 pund om tisdagen ;-)! Ellers ligger undergrundsstationen 'High Street Kensingtion' bare 5 min. væk, så i løbet af ingen tid kan man også være midt inde på Oxford Street. 
   Området er en skøn blanding af hyggelige, engelske rækkehuse (<-- sådan et bor vi i, i kælderetagen ;-)) og eksklusive (KÆMPE) villaer,  samt små lokale specialkøbmænd og alle de største high street butikker. Londons dyreste gade ligger også i det her kvarter og er hovedsagligt hjemsted for en række forskellige ambassader, bl.a. den norske, franske og russiske, men en del af husene, som faktisk er små slotte, er også privatejede. Al fotografering på denne gade er selvfølgelig totalt forbudt.. Oveni har vi også lige en kirke (<-- Saint Mary Abott's) placeret midt på hovedgaden. Den lokale pub hedder desuden Devonshire Arms og ved siden af kirken ligger det sødeste lille Pancake House, som kun serverer pandekager! (deraf navnet..) 

Fra på søndag flytter jeg dog midlertidigt op på KFUK's ungdomshostel i Hampstead, fordi det med 5 mennesker og 1 hund kniber med pladsen herinde i Kensington. Dette er imidlertid indtil hele familien inkl. mig i oktober flytter videre til området Brooke Green i Hammersmith, til et helt nyrenoveret, victoriansk rækkehus, der med sine 5 etager går helt op i himlen. Mit værelse bliver næsten tårnværelset :P!

x Sofie