søndag den 23. marts 2014

#21: Paddy Parade

Hello Everyone! Her er lige lidt billeder fra sidste weekends St. Patrick's Day! :P 
St. Patrick's Day (: d. 17. marts) er en super hypet irsk nationaldag, som hvert år fejres med en kæmpe fest på Trafalgar Square i London. Dagen startede med en festlig parade med musik og (river)dans, der gik fra Picadilly Circus til Trafalger Sq., hvor en stor scene var omdrejningspunkt for den efterfølgende fest. 
   Da vejret imidlertid var helt exceptionelt godt den dag (: se billeder) var der så mange mennesker på gaden, at det fuldstændigt vanvittigt selv for London. Man skulle stå i kø i over en time for bare at blive lukket ind på Trafalgar Sq. Der var køer på 100m ud af de omkringliggende supermarkeder og cornershops (: da det var de eneste steder man kunne købe alkohol ;-)) og der var mennesker overalt på gaderne. Det var som en sindssyg blanding af karneval (: det er en tradition at  klæde sig ud i grønt tøj etc. på dagen), distortion og festival på én gang. Folk var usandsynligt fulde og helt utroligt festlige og det var i det hele taget bare en virkelige sjov dag.
    Vi (<- Lea og jeg) kom aldrig ind på Trafalgar Sq., men vi spiste Ben&Jerry's i solen på Leicester Sq. til lyden af et sækkepibeorkester og til aften sad vi på kanten af Themsen og så solen gå ned bag Parliament og Big Ben. Feeling: Blessed. 

x Sofie













onsdag den 19. marts 2014

#20: Turning Twenty

Hello Everyone! Tænk engang at mit 20. oplæg på bloggen skulle komme til at handle om min 20års fødselsdag!?
   Men ja, siden sidst har jeg jo haft fødselsdag (: hurrah !!), endda en meget speciel en af slagsen (: hurrah !!) og da jeg jo af gode grunde ikke kunne være sammen med de af jer, som jeg normalt tilbringer min fødselsdag sammen med, så tænkte jeg at jeg ville give jer et lille recap her på bloggen. 

Min dag startede med at min søde familie hjemmefra ringede og vækkede mig med fødselsdagssang og lykønskninger (: tak til mor, far og Clara :*). Efter jeg havde fået tøj på kom min meget søde papfamilie så og hentede mig ned til et flot pyntet morgenbord med flag, blomster, gaver, kort og endnu en fødselsdagssang. Af gaver fik jeg bl.a. et par Hunter gummistøvler (!), ørenringe, penge, en dyne og pude, en tekop med mummitrolde, et gavekort til en Londonoplevelse og 5 cookies – alt sammen skønne ting.
   Formiddagen brugte jeg på at bage boller og kage, som vi spiste efter jeg havde hentet Celine og Otilie fra skole om eftermiddagen.  
   Til aften havde jeg samlet en gruppe af de piger jeg ses med herovre til daglig, til ’dinner and drink’ på Jamie Oliver’s italienske restaurant i Covent Garden. Det var super hyggeligt og jeg fik Cheesecake til dessert  - med lys i (!) fordi jeg var fødselsdagsbarn. Da min fødselsdag faldt på en tirsdag (: og alle derfor skulle op på arbejde dagen efter.. ) besluttede vi at udskyde min fødselsdagsbytur til et senere tidpunkt – alligevel blev det over midnat før vi sluttede, så alle skulle løbe for at nå den sidste tube xD  

Tusinde tak til alle jer der tog sig tid til at sende mig kort, breve og hilsner på dagen – det varmede virkelig og var med til at gøre dagen ekstra god.  
   20 år. Det vildt. Det crazy. Jeg tror det bliver godt. Stay tuned! 

x Sofie








  




Og så selvfølgelig også tillykke til søde Tilly, som blev 5 år d. 12 marts ;-)








mandag den 17. marts 2014

#19: Tripping Oxford

Hello Everyone! I’m impressed with myself. Efter 7 mdr.  i storbyen har jeg endelig været uden for Londons grænser (: Gatwick lufthavn tæller ikke rigtigt med..)! Jeg har været i Oxford! Universitetsbyen i England, hjemsted for verdens næstældste universitet: University of Oxford (ß herunder 45 mindre colleges), samt et af de ældste offentlige biblioteker i verden: Bodleian Library.

Selve turen var arrangeret af KFUK London og var et åbent tilbud til alle de havde lyst til at tage med. Dagen startede med at vi (ß ca. 40 danske unge) mødtes ved KFUk’s hostel i nord London kl. 9am, hvorfra der var arrangeret bus direkte til Oxford. Turen tog ca. 2 timer og var faktisk ret interessant i sig selv, da den tog os igennem en del af London – de fattige, grå, industrialiserede forstadsområder - som man ellers normalt ikke stifter bekendtskab i sin daglige færden gennem zone 1/2.
   Anyway, da vi ankom til byen fik vi et meget pædagogiks kort over byens seværdigheder og så havde vi ellers fri til at gøre/se/opleve hvad vi havde lyst til indtil bussen kørte tilbage til London kl. 5.30pm.  Personligt fik jeg oplevet:

Oxford Castle; et 1000 år gammelt slot med en meget dramatisk historie og en tilhørende grøn bakke (: okay, det lød til dumt), men et højt udsigtspunkt i hver tilfælde med en smuk udsigt ud over hele byen.

Christ Churh College; det største og mest berømte college i Oxford. Fantastisk stemningsfyldt og smukt sted, hvor lidt over 300 unge bor, lever og studerer.
Ekstra info: Hjemsted for virkelighedens Great Hall of Harry Potter !!  

Bodleian Library; et ud af kun tre copyright biblioteker i hele England, dvs. det har en kopi af sådan cirka alt stof udgivet på engelsk. Biblioteket er delvist underjordisk og strækker sig under store dele af byen, men Radcliffe Camera (: tilhørende læsesal) står som overjordisk symbol.

The Botanic Garden; en af Englands ældste botaniske haver, meget hyggeligt. De havde ænder :P

Udover  al vores  flittige sightseeing brugte vi også bare tiden på bare at nyde stemningen og det helt fantastiske vejr.  9. marts og 20 grader, jeg klager ikke.

x Sofie

















onsdag den 5. marts 2014

#18: KOKO Pop

Hello Everyone! 2 indlæg på én dag, det er vist ikke sket før ;-)!
Her er lige lidt billeder fra weekendens bytur i Camden. Vi var på KOKO - et gammelt teater turned nightclub. Super trendy (: og populært), men samtidigt meget afslappet sted - fra kl. 21 stod vi i kø i tre kvarter for at komme ind :P! De søde mennesker på billederne er en del af mit svensker-crew; Josefin, Vilma, Victor og Astrid.

 x Sofie





*photos from: vildah.blogg.se

#17: A Little Mix

Hello Everyone! Jeg ved godt, at det er lidt tid siden sidst, men for mit vedkommende er Februar bare fløjet forbi en sådan en hast, at jeg bliver helt skræmt med tanken om hvor hurtigt de næste 4 mdr. kan gå. Hovedsagligt er måneden gået med en hel masse arbejde, hvilket jeg egentlig ikke selv synes er så interessant at blogge om, men for de af jer der faktisk godt kunne tænke sig at vide hvad jeg laver på sådan en helt almindelig uge (: og in case nogle au pairs to-be læser med og kunne bruge informationen) så har jeg lavet det her fine ugentlige oversigtsskema:


Mine weekender varierer meget fra uge til uge, men som udgangspunkt har jeg altid enten lørdag eller søndag helt fri, til at gøre hvad jeg har lyst til. I skemaet har har skrevet babysitning fredag aften - det kunne dog ligeså godt være lørdag ell. søndag aften.
Her har i lige et par hverdagsbilleder ;-): 




 Meen ind imellem arbejdet har jeg selvfølgelig også haft tid til lidt sjov og ballade, bl.a har jeg fået set en hel del teater! Først var jeg inde og se West End stykket Mojo med bl.a celebrities som Colin Morgan, Ben Whishaw og Rubert Grint i hovedrollerne. Så var jeg til en super cool teaterfestival, der blev afholdt i de underjordiske gange under Waterloo Station, hvor jeg så stykket Fear and Loating in Las Vegas (ß surrealisme på et højere plan :P). Derefter var jeg til 90 minutters intenst gyserteater - jeg ved virkelig ikke hvordan jeg havde fået forvildet mig selv ind til den forestilling... – men som bortset fra det var vildt godt lavet og virkelig uhyggeligt! For lige at slutte det hele af, så var jeg sidste weekend inde at se en udsolgt Premiere Leauge fodbold kamp - Manchester United vs. Crystal Palace xD (: som btw endte 2-0 til Man. U.). Egentlig ikke fordi jeg interesserer mig specielt meget for fodbold, men fordi det trods alt en ret stor del en den engelske kultur, så tænkte det var noget der skulle prøves. Tilfældigvis kom vi så til at side lige ved siden af alle Manchester United’s tilhængere (ß seriøse hooligan-typer), hvilket var en ret fascinerende oplevelse i sig selv.

Afsluttende vil jeg godt lige pointere at jeg faktisk har haft godt selvskab til alle de her ting jeg har haft gang i (: tak til bl.a. Anne-Sofie, Lea og Cecilie ;-)) - bare lige fordi det gik op for mig, at man ved at læse ovenstående godt kunne få det indtryk at jeg ikke havde noget socialt liv.
I have friends, okay? :*

x Sofie
The Vault Theatre Festival: 




*No edit, vi bare lidt sindssyge


Manchester United vs. Crystal Palace:  

 




Scoring på straffespark fra van Persie xD