mandag den 3. februar 2014

#16: China Oh My

Hello Everyone! Til alle jer, der ikke liige sådan går og holder styr på den kinesiske kalender, kan jeg fortælle at der i fredags d. 31/1 var kinesisk nytår (: dvs. vi gik fra slangens år (2013) til hestens år (2014) !!), hvilket selvfølgelig blev fejret i bedste China style her i London! De officielle festligheder, som Lea og jeg taget afsted for at tage del i og som samler kinesere fra hele Europa, fandt sted i søndags i hhv. China Town og på Trafalger Sq. og er en af de største fejringer af højtiden udenfor Kina.
   Dagen startede med en kæmpe stor parade (: som vi desværre gik glip af, derfor ingen billeder) der startede på Trafalger Sq. og sluttede i China Town, som var smukt pyntet på til lejligheden med klassiske røde lanterner i alle gader. Af fornøjelser bød dagen hovedsagligt på en masse traditionelle kinesiske optrædender både i China Town's gader, men også på en meget stor, meget seriøs scene, der var opstillet midt på Trafalger Sq. Vi så bl.a. traditionel kinesisk dans og musik udført af nogle meget søde kinesisk børne, der vist nok kom hele vejen fra Kina. Vi spiste også kinesiske fiskekager, kastede med knaldperler og så en drage. Desuden fandt jeg ud af at jeg er født i Hundens År (1994), hvilket vil sige at jeg er trofast, generøs, loyal, men til tider en smule fraværende og hvis man ser bort fra min åbenbart lettere eksscentriske karakter er jeg en fantastisk ven ;-) xD
   Festlighederne afsluttedes med et stort fyrværkeri- og lysshow, hvor det kommende Hestens År blev budt velkommen. Håber de nedenstående billeder kan give et indtryk af den super god stemning der indrammede dagen.


x Sofie